« Muškarci koji su odrasli bez očeva | Main | Model dva ego stanja »

05/20/2011

Comments

Bg Kontrapunkt


Veoma interesantan i osvežavajući članak, Mirko! Početna ideja da je razlog zašto se okrećemo junk stroukovima osećanje da ne možemo da dobijemo dovoljnu količinu konstruktivnih stroukova i da se to osećanje zasnivana na određenim disfunkcionalnim uverenjima mi je naročito zanimljiva. Strouk optimizacija mi se čini korisnom, ali zar nije realnije probleme koji nastaju na emotivnom planu, nesvesna disfunkcionalna uverenja, rešavati njihovim korigovanjem? Ako je osoba uverena da ne može na konstruktivan način da dođe do dovoljno stroukova, možda bi bili dobro raditi prvo na tom uverenju, pa tek onda nuditi konkretne strategije za strouk optimizaciju.

Mirko Mitrovic

Hvala za pozitivan strouk Danijela :)!

Slažem se sa tobom da je dekontaminacija neophodna da bi se otklonili uzroci koji dovode do nagomilavanja junk stroukova, a ovi do jačanja stečenog nagona (pa opet u krug).

Strouk optimizaciju sam naveo kao način izražavanja i forsiranja pojedinog životnog stava, bilo da je on religiozan, sportski, business, hedonistički, neka kombinacija ili sta god. Fokusirao sam se na opis mehanizma i na činjenicu da životni stav prethodi načinu života, a ne obratno. Stoga izlazi da bi ograničena primena strouk optimizacije bila pre guranje pod tepih nego rešenje zastoja.

The comments to this entry are closed.